ŽENA KOJA JE ČETIRI PUTA ABORTIRALA, A SVETA FAUSTINA JOJ POMOGLA IZAĆI IZ DEPRESIJE

Poljakinja Wiesława Maria Kocambasi danas svjedoči o svom putu ozdravljenja od rana koje je zadala sama sebi sa četiri abortusa

“Majka sam sedmoro djece. Troje sam rodila, za četvoro sam bila uzrokom njihove smrti”, tako započinje svoje svjedočanstvo Wiesława Maria Kocambasi, Poljakinja koja je dugo živjela u Njemačkoj, a danas živi u Međugorju.

Kocambasi iza sebe ima četiri abortusa zbog kojih je patila godinama. Kako je ispričala u svom svjedočanstvu, iako su se pobačaji dogodili davno, a za njih je dobila odriješenje kroz ispovijed, njezino duhovno, a potom i psihičko stanje bilo je jako loše.

“Potisnula sam to u sebi, pokušala zaboraviti. Prolazile su godine, došli su razni problemi. Preselila sam se s obitelji u Njemačku, a u jednom trenutku sam počela patiti od žestoke depresije. Liječila sam se deset godina, tri puta sam bila u sanatoriju. Liječnici su željeli pomoći, ali ja sam znala što je uzrok moje bolesti – pokušaj bijega. Bio je to zatvoreni krug beznađa”, ispričala je Kocambasi u svom svjedočanstvu koje je objavljeno i na stranici medziugorje.blogspot.com.

Sve te godine išla je u crkvu, ali njezina vjera bila je slaba. Bojala se Boga, kaže, osjećala se kao da nije dostojna uopće ući u svetište. Poljakinja je ispričala kako je imala hrabrosti obratiti se samo Mariji koja je ostala njezinom osobom od povjerenja s kojim je dijelila probleme. Kada je 1997. boravila u Poljskoj u jednoj katoličkoj knjižari kupila je “Dnevnik” svete Faustine Kowalske. Čitajući zapise poljske redovnice počela je upoznavati Božansko milosrđe.

“Ono me je zadivilo i izazvalo u meni želju da ga iskusim. Počela sam moliti Krunicu Božanskog milosrđa, redovito i uporno. Upijala sam svaku riječ koju je Isus govorio sv. Faustini o svom milosrđu. ‘Isuse, ufam se u tebe’ bio je moj SOS”, rekla je Poljakinja.

Potom se 1998. dogodila jedna duhovna obnova o poljskom gradu Łodzu. Na njoj je doživjela i da svećenici mole nad njom molitvu za oslobođanje od posljedica grijeha. Osjetila je, kaže, kako s nje padaju okovi.

“Počela sam shvaćati do konca prave uzroke moje depresije. Zadivilo me beskrajno Božansko milosrđe koje nisam uspjela toliko godina razumijeti. Sada sam razumijela i ujedno sam oprostila sebi. Radost se vratila u moj život”, prisjeća se Kocambasi.

Ipak, kako kaže, čežnja za djecom kojoj nije dala živjeti ostala je u njoj. Odlučila je redovito moliti molitvu Duhovnog posvojenja, tijekom koje se devet mjeseci svakodnevno moli molitva za neko nerođeno dijete koje majka želi abortirati i čije ime je poznato samo Bogu.  Tijekom te molitve, molila se cijelo vrijeme i  za svoju djecu, a u jednom trenutku je odlučila i dati im imena. Odluka je pala na dan kada joj se nakon molitve na tu nakanu otvorilo Sveto pismo na Knjizi o Danijelu i fragmentu u kojem dvorjanički starješina daje imena četvorici Judejaca.

“Shvatila sam kako mogu dati imena svojoj četvorici sinova i to sam učinila. Po prvi put sam im se mogla obratiti imenom: Mateusz, Marekl, Lukasz i Jan i moliti ih za oprost”, ispričala je Kocambasi.

Majka sa svojim bolom ostaje do kraja života, kaže Poljakinja, ali je sve to predala u ruke Isusu i njegovom milosrđu. Danas je aktivna u molitvenoj mreži Duhovnog posvojenja  i pomaže majkama koje su pobacile u njihovoj duhovnoj borbi savjetima i molitvom. Živi u Međugorju, gdje organizira smještaj za poljske hodočasnike.

glasbrotnja.net/Bitno.

woman and tree under storm sky

 

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam