Isus te gleda!

Ivan Krstitelj je prorok koji viče u pustinji na narod zbog grijeha njihovih, Svaka dolina neka se ispuni, svaka gora i brežuljak neka se slegne! Što je krivudavo, neka se izravna, a hrapavi putovi neka se izglade!

Ove riječi odnose se i na naš narod, na našeg čovjeka. U krivo se krenulo. Zlo se čini. Brate i sestro pridonesi duhovnoj obnovi svoga naroda. Koliko puta si samo uzeo tuđi grah, koliko puta susjedu odrezao brazdu njegove zemlje pa je sebi još i sada prisvajaš. Krv si spreman proliti da bi ukradeno sačuvao. Koliko puta si imao krive stavove i mjerila kad je u pitanju krađa i prisvajanje. A potrebno je samo malo, tako malo..

Potrebno je poštivati Božje zapovjedi na dobro čovjeka. Dođi na svetu ispovijed. Očisti svoju dušu i srce od grijeha otimanja i nepravednog stjecanja.
Zažali zbog učinjenog zla i donesi odluku da to više nećeš. Izravnaj sa oštećenim nastalu štetu i daj mu za to zadovoljštinu, određenu naknadu. Tvoje obraćenje bit će pokušaj da naš čovjek uspije u duhovnoj i materijalnoj obnovi.

Nema nikoga i ničega na ovom svijetu gdje čovjek može naći spokojstvo, sretno, zadovoljno i smireno srce, nego JEDINO U BOGU! I koliko god se čovjek trudio da u djelima svojih ruku, u svojim dostignućima, u napretku znanosti, u novcu i profesionalnom napretku pronađe istinsku sreću toliko više mora priznati da je i dalje nezadovoljan, da to još uvijek nije dovoljno za potpunu sreću, da ima još puno toga što nije postigao i tako ljudskom nemiru nikad kraja! I nećemo, nećemo, nećemo se smiriti sve dok si ne priznamo da uzrok našeg nemira nije u onome što nismo postigli, zaradili ili kupili, nego je uzrok nemira u mojim grijesima i neispravnom načinu života i ponašanja! Tek tada ću se prestati zavaravati i otvoriti srce Bogu! Dok to ne učinim, mogu postići cijeli svijet, ništa mi neće koristiti! Zar Isus nije jasno rekao: Ta što koristi čovjeku ako sav svijet zadobije, a sebe samoga izgubi ili sebi naudi. I sv. Augustin je napisao: Nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi, o Bože! Velika je to životna istina! Što je prije shvatimo i prihvatimo, to bolje za nas! U protivnom, nemamo prava optuživati Boga što smo nesretni, nezadovoljni, nervozni, nemirni, neispunjeni, rastreseni, malovjerni.

Što nam je činiti? Kako se spasiti?

PROBUDI SE!

Otvori svoje srce, LJUBI!

Otvori svoju dušu, VOLI!

Otvori cijelog sebe, ISUS TE GLEDA!

a6e7fe5c1219aa3cf06d0a07108cf160

 

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam