MOLITVA – UPUĆENA MOJOJ DUŠI

Dušo moja napaćena, oprosti mi što sam te zaboravila dugi niz godina, jer sam previše bila zaokupljena tijelom.

Molim te dopusti mi, da te očistim od blata, kojim sam te zaprljala gubom svojih grijeha. Dopusti mi da nadoknadim ljubav i pažnju, koju trebaš, te da se s tobom jednog dana, sretna pojavim pred Licem Nebeskog Oca.

O dragocjena dušo moja, dopusti mi da ti opet povratim sjaj i bjelinu krsne milosti. Dopusti da se ponovo brinem o tvom životu. Da isčupam i iskorijenim krš i trnje koje te godinama gušilo. Da povratim ljepotu slike tvog i mog Stvoritelja.

Dušo moja jedina, koliko si samo trpjela ovako ostavljena, prezrena i napuštena! Grijeh moje oholosti i ravnodušnosti prignječio te uz tlo.

Oprosti mi dušo moja! Oprosti što sam toliko puta bila gluha za tvoj neumorni krik bolnog vapaja, koji me neprestano opominjao i pozivao. Oprosti moj nehaj i zaborav prema tebi kroz tolike godine!

O, kako da nadoknadim te propuste? I što mi je činiti da te povratim u život?

O trpeća dušo moja, kako se gorko kajem i oplakujem te grijehe i propuste, znajući da sam te ražalostila i povrijedila … uspavala glas savjesti svoje.

Da, tužno je to i nedopustivo draga dušo moja. Kolike li sljepoće u mojim očima! A koliko tek boli i čežnje u tebi za mene, da konačno svatim i progledam, da uvidim svu strahotu, kako hodajući rubovima ponora-zla i propasti, u opasnosti sam, da propadnem zauvijek.

Dušo moja napaćena. Evo vraćam se svom i tvome Stvoritelju, Izvoru, na kojim želim Isusovom Krvlju, oživjeti te, oprati i izliječiti sve rane, skinuti gubu mojih grijeha, te tako opet povratiti tvoju milosnu čistoću u kupelju Svete Ispovijedi.

Hvala ti dušo, što si tako strpljivo čekala moj povratak. Blagoslivljam te i volim dušo moja!
Predajem te Isusu! Odmaraj se u Njegovom naručju i otpočini u Vječnosti. Amen.

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam