Ljubav uvijek pobjeđuje! Ljubav može sve!

U svijetu ih ima više od 13 tisuća. Uvijek žive unutar svojih zidina. Ne zato jer su zlovoljne, bolesne ili se boje života već zato jer im je srce toliko ispunjeno Njime da nemaju potrebu izlaziti i zabavljati se vani! Imaju dovoljno radosti u sebi. Mnogi smatraju da je njihov život besplodan i uludo utrošen. Ali ljubav je uvijek neproduktivna u očima pragmatičara. One se zovu Bosonoge Karmelićanke.

Kao što se to događa u svakom protukatoličkom ustanku, i u Francuskoj revoluciji Bosonoge Karmelićanke bile su prve pritvorene. Neprijatelji Crkve jako dobro znaju tko stvara najviše štete kraljevstu tame! Radikalnost Evanđelja uvijek plaši Zloga! U samostanu Compiegne uhićeno je šesnaest sestara. Odvedene su na sud i osuđene na giljotinu.

Pročitavši presudu sudac reče:

“Osuđene ste na smrt jer ste fanatici!”

Jedna od redovnica nije znala što znači riječ “fanatik”, pa se, prikupivši hrabrosti, stidljivo obrati sucu:

“Časni suče, možete li mi reći što znači “fanatik”?

Sudac reče: “Fanatik je onaj koji je ekscentričan u vašoj zabludjeloj religiji. Onaj koji je lud za Isusom Kristom.”

Redovnica se okrenu svojim kolegicama i svetačkom zadivljenošću reče:

“Pa ovo je sjajno! Ubit će nas jer smo lude za Isusom Kristom! Pa, priznajmo, imaju pravo, mi smo uistinu ludo zaljubljene u Isusa Krista! Ovo je za nas čast!”

Izveli su ih iz zatvora i u kolima provozali kroz ulice Compiegnea kako bi svi imali priliku uživati u spektaklu, a one su za vrijeme vožnje pjevale! Kad su se popele do giljotine jedna za drugom klekle su pred Majku poglavaricu da zatraže od nje blagoslov započevši s pjevanjem himna Duhu Svetom: “Dođi Duše Presveti…!”…Pjevanje se postepeno stišavalo kako su redovnice pružale glavu u otvor giljotine. Posljednja koja je umrla bila je sestra Terezija od sv. Augustina. Njezine posljednje riječi koje je upravila okupljenom svijetu postale su znamenite:

“Ljubav uvijek pobjeđuje.
Ljubav može sve!”fee3a4e2d639ecb393e793f219cf2bf2

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam