LAKU NOĆ, BOŽE MOJ

Oče, dan je prošao i noć je stigla. Molim te, pošalji mi svjetlo svojega Duha, da u tvojemu svjetlu mognem svjesno provesti ove trenutke koje želim posvetiti Tebi i sebi! Hvala Ti što si me spreman slušati kao svoje dijete!
Oče, umiri moje srce kao što se srce djeteta smiri u krilu očevu! Smiri moje srce u smiraju ovoga dana kao što se smiruje dojenče na grudima svoje majke! Dok sve oko mene pada u tamu noći, ti mi pošalji svoje svjetlo i utjehu! Dušu mi smiri, kao što se košuta smiri na izvoru vode i kao što se zemlja smiri nakon plodne kiše!
Marijo, ti si toliko puta Isusa, svoga Sina, smirila kao dijete u svome majčinskom krilu i predala ga mirnom počinku. Stoga te i ja molim, budi sad, u ovim trenucima, sa mnom, da mir uđe u moje srce, da mi zahvati dušu te da mirno usnem i odmoran ustanem u novi dan. Pod tvoju se obranu utječemo, sveta Bogorodice…
Pohodi, molimo te, Gospodine, ovaj stan. Odagnaj od njega sve neprijateljske zasjede. Anđeli Tvoji sveti prebivali u njemu i oni nas čuvali u miru. Štitio nas zagovor Blažene Djevice Marije. Branila nas sila Duha Svetoga, a Tvoj sveti blagoslov bio vazda nad nama. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam