DJECA OD KARTONA!

Dijete moje, nemoj pristati ako te mame zli ljudi! – Izreke!

Kad je Mihael osnovao tvrtku za izradbu promidžbenih panoa, nije ni slutio koliko će njegov posao biti uspješan. Neki od njegovih panoa bili su fotografije djece u prirodnoj veličini, izrezane iz kartona koje je postavljao uz glavne prometnice i gradske ulice. Uz to su njegovi reklamni panoi imali i još jedan značajan učinak. Oni koji su vozili autocestom, čak i gradskim ulicama, mislili su da su to prava djeca pa su odmah usporavali vožnju. Sada Mihael prodaje takve panoe roditeljima koji žele da vozači uspore i u njihovim ulicama. Rekao je: Doista se nadamo da će neki od naših panoa pridonijeti smanjenju brze vožnje u susjedstvu kao i u cijeloj zemlji.

Roditelji se jako trude da zaštite svoju djecu od prometnih nesreća. Ali postoje i druge opasnosti. Salomon , pisac prvog poglavlja Izreka, brinuo se za očeve koji stavljaju svoju djecu u duhovne opasnosti. Upozorio je one koji mogu namamiti dijete na zlo.  Dijete moje, ne idi na put s njima i drži svoju nogu daleko od njihove staze! Jer njihove noge hitu prema zlu, trče da prolijevaju krv.

Moramo zaštititi svoju djecu poučavajući ih iz Božje Riječi kako bi izbjegli zle i opake utjecaje. Prometnice kojima jure bezobzirni vozači opasne su za našu djecu, ali ono što ih navodi na zao put daleko je opasnije.

 

Ja djetešce sam maleno i slabo jošte sad.

Rado bih bilo blaženo ali kako ću to znat?

O Kriste reci mi što činit moram ja,

da već ne moram griješiti i da se klonim zla.

 

Sutrašnjice oblikuje ono što danas poučavamo djecu!

Lutke-iz-blizine-i-kakofonija-nevjerojatnih-instrumenata

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam