BUDITE HRABRI I SUPROSTAVITE SE ZLU, OPIRITE SE, UČITE NA GREŠKAMA

Život kršćanina prožet je kušnjama i zahtjevnim zadacima koje ovaj svijet pred njega postavlja. Stres, patnja, tuga, mržnja, bijes, oholost, lijenost, nečistoća, blud, slabost, laži, drskost, napast, sebičnost, sve su to sjene koje uhode i iz zasjeda zaskaču i napadaju sve ljude, pa tako i nas kršćanine. Ali ne zaboravite! Kršćani su imuni na ove napade. Oni su ponovo rođeni u Isusu Kristu, iz Kojega crpe mudrost, jakost, savjet, razum, znanje, pobožnost i strah Božji!
Ni u najvećoj tami Njegova Svijetlost, koja je u nama, neće iščeznuti.
I zato se nakon svakog udarca ponovo dižemo, ispunjeni tajanstvenom energijom, koja je dar, koja je milost. I uspravno nanovo gazimo svoje pute, koji su jedan te isti put. Kao kada nas bolest zapadne, nakon nekog vremena ponovo ozdravljamo. Nije bitno koliko je nebo crno. Bitno je da svatko od nas ima makar jednu zvijezdu na tom nebu. A tada nebo više ne može biti sasvim crno.
Čovjek nije svemoguć, stoga ne može opstati bez Boga, bez svoga Stvoritelja.
Ali čovjek u Bogu može činiti sve što hoće. ”Sve mogu u Onome Koji me jača.”
Ne zaboravite Ljubav, ne zaboravite prijatelje i obitelj, lijepe uspomene i doživljaje. Ne zaboravite svoje vrhunce, kada ste bili najsretniji i kada ste osjećali da vam ništa ne nedostaje i da možete sve što hoćete. Ali, ne zaboravite ni svoje trenutke slabosti. Budite ponizni i prihvatite svoje slabosti i nedostatke, ali isto tako, budite hrabri i suprotstavite se zlu, opirite se, učite na greškama.
Ne dajte se pokolebati i ne zaboravite Onoga Koji vam je obećao što vam srce poželi. Ne zaboravite tko ste. Operite se i obucite nove haljine. Počnite iznova. Popravite što ste oštetili. Izgradite što ste srušili. Otpustite što ste svezali.
Donesite radost gdje je potrebna. Ne uskraćujte osmijeha. Ne odustajte. Ne zaboravite one koji su vam prirasli srcu.
Samo hrabro! Ne bojte se, On je s vama! 

Komentari :
Close
Podrzite nas
Svojim lajkom sirite ljubav i dobrotu. Hvala vam